torstai 9. kesäkuuta 2016

Klassikko twistattuna: Rhubalitan


Olen vähän semmoista överityyppiä. Kun kuulen hyvän biisin, soitan sitä monta viikkoa putkeen niin että se tulee korvista sekä itsellä että kanssaeläjillä. Kun löydän ihanan paidan, en käytä mitään muuta ennen kuin vaatekappale on ehdottomasti pakko pestä. Kun parsa, raparperi ja mansikat tulevat sesonkiin, on takuuvarmaa että joka lautaselta ja lasillisesta löytyy parsaa, raparperia ja mansikkaa. 

Tässä twistatussa Cosmopolitanissa on kahta jälkimmäistä -ehkä siitä parsastakin nähdään vielä sekoitus, kuka tietää! Alunperin oli tarkoitus tehdä vain simppeli versio Cosmosta raparperilla ja mansikalla ryyditettynä, mutta tänä keväänä kukkaan puhjennut hortoiluintoiluni myötä mukaan sujahti myös hieman flower poweria ruusunlehtien muodossa. 


Ruusunlehti-vodka

2 kourallista ruusun terälehtiä
400ml vodkaa

Älä käytä vodkan maustamiseen kaupasta ostettuja ruusuja: niissä saattaa olla torjunta-aineita, jotka eivät ole syötäväksi tarkoitettuja. Luomu-ruusujen käyttö on turvallisempaa, mutta suositeltavampaa on kerätä terälehdet omalta pihalta. Älä myöskään kerää lehtiä autotien läheisyydessä olevasta ruusupensaasta. Voit käyttää vodkan maustamiseen myös kuivattuja ruusunnuppuja, jos itse lehtien ei tule kyseeseen. Kuivattuja ruusunnuppuja saa Helsingistä esimerkiksi The Ouncesta ja Thé Huoneelta.

Huuhtele ruusun terälehdet huolellisesti. Sekoita lasiastiassa terälehdet ja vodka. Painele lehtiä kevyesti baarilusikan tylpällä päällä tai mudlerilla, älä kuitenkaan murskaa. Anna vodkan maustua 5-15 minuuttia, maistele välillä kunnes makua on uuttunut riittävästi. Suodata vodka kahvisuodattimen läpi ja säilytä viileässä. Raparperi-mansikka-cordial

300g raparperia
100g mansikkaa
100g pakastepuolukoita
800ml vettä
200ml sokeria
2 baarilusikallista sitruunahappoa

Pilko raparperit ja mansikat palasiksi. Sekoita kattilassa kaikki raaka-aineet sitruunahappoa lukuunottamatta. Anna seoksen kiehahtaa. Jäähdytä ja anna maustua kylmässä yön yli. Siivilöi cordial, sekoita joukkoon sitruunahappo ja säilytä kylmässä. 


Rhubalitan

3cl Ruusunlehti-vodkaa
1cl Licor 43-likööriä
3cl Raparperi-mansikka-cordialia
1cl limeä
2 dash Ruusu-laventelibitteriä

Sekoita kaikki raaka-aineet cocktail-shakerissä. Lisää reilusti jäitä ja ravista voimakkaasti kunnes juoma on kylmä ja kuohkea. Tuplasiivilöi jäähdytettyyn cocktaillasiin ja koristele ruusun terälehdellä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti