sunnuntai 13. joulukuuta 2015

A21 Dining - makumatka suomalaiseen maisemaan cocktailien kera


A21 Dining on Kalevankadulla sijaitseva ravintola, joka yhdistelee fine dining -henkistä ruokaa cocktaileihin. Tarjolla on sesongeittain vaihtuva menu, joka vie ruokailijan makumatkalle suomalaiseen luontoon. Syksyn tullen nautitaan metsäretkestä, talvella lähdetään tunturivaellukselle ja kevään koittaessa suunnataan saaristoon. Ravintola koostuu neljästä eri tilasta. Ensimmäisenä aukeaa Nuotiopiiri, lämminhenkinen tila aperitiiville tai ruokailulle. Varsinainen ravintolasali on raikkaan ja eleettömän valkoinen, sopiva noin 30 ruokailijalle. Revontuli-kabinettiin mahtuu 16 henkeä kokoustamaan tai illallistamaan omaan rauhaan. Erikoisin lienee Kontio, kahdelle hengelle suunniteltu kabinetti, joka on sisustettu antiikkihuonekkaluin ja takaa illalliselle uniikin tunnelman. 
7 ruokalajin makumatkan yhteyteen voi valita cocktail-paketin alkoholilla tai ilman, viinimenun tai olutsuositukset. Suosittelen lämpimästi cocktailien valintaa: 7 cocktailia kuulostaa hurjalta määrältä, mutta suurin osa drinkeistä sisältää vain 2-3 cl alkoholia. Seuralaiseni kanssa tilasimme yhden cocktail-paketin ja yhden viinimenun, jolloin pääsimme nauttimaan molemmista maailmoista. Keittiön terveisenä nautiskelimme maa-artisokkaa kuivatun oliivin kera. Pehmeä vaahto oli miellyttävän täyteläinen, oliivi pinnalla toi mukavaa purutuntumaa. 


Aloitimme varsinaisen matkamme syksyisistä tunnelmista. Ensimmäinen cocktail sisälsi punaherukkaa ja mustaa teetä. 
Kevyesti paahdetun poropastramin kylkeen tarjoiltiin kuohkeaa puikulaperunavaahtoa ja lakkaa. Toimiva yhdistelmä, jota cocktailin punaherukan ja teen maku korosti. 

Lammelta oli löytynyt lautaselle savustettua ankeriasta, pinnaltaan paahdettua siikatartaria, kurkkua ja kantterellia. Lasiin kaadettiin herkkä juoma vihreästä karviaisesta sekä rakuunasta. 


Jatkoimme niitylle inkiväärin ja lipstikan saattelemana. Villisorsa sai seurakseen marja-aroniaa, suppilovahveroita ja maukkaan liemen. 
Seuraavaksi suuntasimme metsäjärvelle. Cocktailista löytyi fenkolia ja katajanmarjaa, lautaselta puolestaan silokampelaa, juuriselleriä ja maustepippuria. 
Metsän sydämeen saavuttuamme oli viimeisen lämpimän ruoan aika. Tummasävyinen cocktail sisälsi rosmariinia ja cacao nibsejä, ja oli yksi illan suosikeista. Peura, herkkutatti ja luumu istuivat loistavasti samaan seuraan cocktailin sävyjen kanssa. Jälkiruokia 7 ruokalajin kokonaisuudessa oli kaksi, ja siitähän tämä herkkusuu oli tyytyväinen. Ensimmäinen toi vahvasti mieleen mummolan: johtuiko se hillopurkkiin pakatusta talviomena-juomasta vai rouskuvasta kauracrumblesta, sitä en tiedä, mutta tämä jälkiruoka sulatti sydämeni. 

Viimeisenä etappina oli Havumaa: Puolukkaa, mustaherukkaa ja maitosuklaata. Lasissa tällä kertaa mantelimaitoa ja karamellia. Kalevankadulla siirryttiin tällä viikolla syksyisistä tunnelmista talvimenun pariin. Saa nähdä, mitä seuraava retki tuo tullessaan!

Esimakua menusta voit käydä kurkistamassa ravintolan nettisivuilta:
Kalevankatu 17, Helsinki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti