maanantai 22. helmikuuta 2016

How to do: Manhattan


Manhattan on yksi ensimmäisistä klassikko-cocktaileista, jotka opin aikoinaan Ravintolakoulu Perhon drinkkikurssilla. Tämä amerikkalaista viskiä, punaista vermuttia ja bittereitä yhdistävä sekoitus on klassinen aperiiti. Viskinä voi käyttää bourbonia, ruisviskiä, blended viskiä tai Tennesee -viskiä. Unohda muumiota muistuttavat sokeriliemessä lilluvat purkkikirsikat ja käytä sesonkiaikaan tuoreita kirsikoita. Kirsikkasesongin ulkopuolella juoman koristeeksi sopii mainiosti aromaattinen appelsiininkuori. 

Tarinan mukaan Manhattan kehitettiin marraskuussa 1874 New Yorkissa Manhattan Clubilla juhlissa, joita emännöi Lady Randolph Churchill (kyllä, Winston Churchillin äiti). Juhlinnan kohteena oli presidenttiehdokkaana ollut Samuel J. Tilden, ja juhlien onnistuminen takasi nimikkojuoman suosion. Sitä alettiinkin tilata muissakin ravintoloissa nimellä "Manhattan Cocktail". Ainoa porsaanreikä tässä tarinassa on se, että Lady Randolph Churchill ei ollut lähelläkään Manhattania kyseisenä iltana, vaan Englannissa synnyttämässä poikaansa. 

Voit lukea lisää Manhattanin historiasta täältä.


Manhattan

3cl amerikkalaista viskiä
2cl punaista vermuttia
2 tippaa Angostura Aromatic bitteriä
koristeeksi appelsiininkuori

Hämmennä raaka-aineet sekoituslasissa kylmäksi, siivilöi cocktaillasiin. Purista pinnalle appelsiininkuoren aromaattiset öljyt ja koristele juoma kuorella. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti