Aaron Knollin "Gin" on kattava teos siitä itsestään, ginistä. Kirja on jaettu neljään osaan: ensimmäisessä osassa palataan ajassa taaksepäin aina ginin syntyaikoihin ja käsitellään ginin historiaa sekä ginin vaikutusta historiaan. Oman lukunsa saavat muun muassa "ginin käyttö lääkkeenä", "gin ja valta" sekä "gin ja naiset".
Toinen osa käsittelee ginin valmistusta, raaka-aineita sekä erilaisia ginityylejä. Miten eroaa maultaan Italiasta ja Hollannista kerätty katajanmarja? Mikä tekee ginistä ginin? Miltä maistuu Old Tom?
Kolmannessa osassa esitellään 300 erilaista tislettä klassisista britti-gineistä aina ugandalaisiin ja myanmarilaisiin tuotteisiin asti. Löytyyhän sieltä muutama pohjanmaalainen tuttukin!
Viimeinen osio pureutuu ginin nautiskeluun. Tarjolla on hyväksi havaittuja ginien ja tonicien makupareja, gin-cocktaileja sekä 100 parasta paikkaa nautiskella giniä.
Omasi voit ostaa vaikka täältä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti