maanantai 7. maaliskuuta 2016

Reykjavik Bar Summit, Day 1


Reykjavik Bar Summit järjestettiin viime viikolla toista kertaa Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa. Olimme A21 Decadesin jengin kanssa siinä onnekkaiden baarien joukossa, jotka pääsivät osallistumaan tähän arktiseen huippubaarien kokoontumiseen. Lähtö oli maanantaiaamuna klo 04:30, ja Helsinki-Vantaan lentökentällä kohtasi uninen joukko baarimestareita. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä laukkujamme läpivalaisevat virkailijat mahtoivat tuumia puunkarahkoista, kelmuun kääritystä sammalesta ja jos jonkinlaisista baarivälineistä, joita laukut olivat pullollaan!
Suomen tiimissä oli A21sestä allekirjoittaneen lisäksi Patrick Seppä sekä Timo Siitonen, Liberty of Deathistä mukaan lähtivät Jere Vihervaara ja Mika Koivula. Tarkoituksena oli viedä Suomea ja Helsinkiä baariammattilaisten maailmankartalle. Projektiamme helpotti kovasti se, että ensimmäisenä iltana tutustuimme Reykjavik Bar Summitin sosiaalisen median sisällöstä vastaavaan suomalaiseen Siniin! Reykjavikissa opiskeleva Sini oli onnessaan kuullessaan Suomen kieltä, ja kulkikin mukanamme kolmen päivän ajan. Lisäksi laukkuihin oli pakattu HelsinGiniä sekä Napueta, jotka saivat kovasti kiitosta kansainvälisiltä baarimestareilta. In rye we trust!

Puolet Summitiin osallistuneista baareista oli valittu Amerikasta, puolet Euroopasta. Rapakon tuolta puolen mukana olivat New Yorkista Dead Rabbit, Seamstress, Amor y Amargo, La Chine sekä Up&Up; Los Angelesista The Normandie Club; ja New Orleansista Tiki Tolteca. Eurooppaa edustivat Suomen baarien lisäksi Little Red Door Pariisista, Stranger ja Little Quarter Ruotsista, Jigger's Belgiasta,  Holmens Kanal Tanskasta, Super Panda Circus Tsekeistä sekä Orchid Briteistä.

Osa viime vuonna kisanneista baareista oli kutsuttu takaisin fiilistelemään Reykjavikia. Tanskalainen voittaja Strom, hollantilainen Door 74, norjalainen Raus sekä Cane&Table jenkeistä pitivät yhden illan ajan pop upeja ympäri kaupunkia.
Yövyimme Reykjavikin satamassa Icelandair Hotel Reykjavik Marinassa, jonka baari Slippbarinn toimi tapahtuman aikana useiden luentojen ja juhlien näyttämönä. Saavuimme paikalla puolilta päivin maanantaina, ja ennen avajaisjuhlia ehdimme hetken käyskennellä kaupungilla. Ja pitihän sitä valasta maistaa - nimenomaan siis minke whalea, joka ei ole uhanalainen laji!
Reykjavik on kaupunkina Tampereen kokoinen. Arkkitehtuurissa yhdistyy hullunkurisella tavalla vanha Porvoo, Merihaka ja Kiasma. Erilaista katutaidetta oli ympäri kaupunkia ilahduttavan paljon ja sitä tallentuikin kameran muistikortille runsain mitoin. Japanilaisia turisteja harhaili kaupungin kaduilla ristiin rastiin.
Itse tapahtuma avattiin maanantai-iltana hotellimme baarissa Slippbarinnissa. 
Urður Anna, yksi järjestäjistä, esitteli tuomariston:

Tom Zyankali, Berliiniläisen Zyankali Barin miksologi ja baarikemisti; 

Philip Duff, Liquid Solutions Bar & Beverage Consulting & Director of Education, Tales of the Cocktail;

Lynnette Marrero, miksologi ja naisbaarimestareille suunnatun Speed Rack- kilpailun perustaja; 

sekä Ásgeir Már Björnsson, Kitchen and Wine -ravintolan Bar Manager ja Reykjavik Bar Summitin perustaja. Iltabileissä nautiskeltiin muun muassa TNTtä: kirkastettua tomaatti- ja limehua, agavea, blanco tequilaa, suolaa ja chiliöljyä. Juhlat jatkuivat B5-cocktailbaarissa, allekirjoittanut hipsi kuitenkin ajoissa nukkumaan ja valmistautumaan seuraavan päivän koitoksiin. Niistä lisää huomenna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti