keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Reykjavik Bar Summit: Day 2


Tiistai valkeni aurinkoisena, toisilla väsyneempänä kuin toisilla. Aamupalan jälkeen uninen baarimestarijoukko vaelsi kuuntelemaan ensimmäistä luentoa: The flick of the wrist, the art of the Throw - Dan Priseman. Esimerkiksi NOLA - baarissa Lontoossa työskennellyt herrasmies on nykyisin Four Roses Bourbonin Euroopan Brand Ambassador, ja kirjoittaa parhaillaan kirjaa juomien Throwaamisesta. 

Läpi käytiin niin sulaveden, jäähdytyksen kuin ilmaantumisen eroavaisuudet ravistuksen, hämmennyksen ja throwaamisen välillä. Tutustuimme throwaus-tekniikoihin sekä historiaan: miten kreikkalaiset kaatoivat viiniä amphoroista, mikä on kiinalaisen Long Pot Tea:n syntytarina, miten valmistetaan Malesian kansallisjuoma Teh Tarik?Dan Prisemanin luennon jälkeen oli aika ensimmäisen haasteen: Boxing Gloves! Kilpailua johti Jan Warren New Yorkista. Tarkoituksena oli valmistaa kolmessa minuutissa Brooklyn Ginistä Sour nyrkkeilyhanskat kädessä Eye of the Tigerin soidessa. Liberty or Deathin pojat pääsivät taistelemaan ensimmäisenä, ja totesivat nopeasti ettei kananmunan erottelu souria varten ole kovinkaan helppoa nyrkkeilyhanskat kädessä! Haasteesta kuitenkin selvittiin kunnialla, vaikka sour olikin loppujen lopuksi lähempänä flippiä : )

Hauskaa pidettiin ja poskiin koskikin nauramisesta haasteen jälkeen! A21sen tiimistä hanskat käteensä veti Patrick, kun allekirjoittanut toimi assistenttina, koristeen  tekijänä ja kannustajana. Munia taisi kulua kuusi kappaletta ennen erottelun onnistumista, islantilaiset kanat ovat selkeästi kovasti onnellisia kun munien kuoret ovat niin hentoja! Lopulta kennosta löytyi ruskea muna, joka ei räsähtänyt heti rikki pienimmästä hipaisusta. Patrick ojensi showmiehen tavoin valmiin juoman tuomareille servettipinkan päälle, ja valmistuimme haasteesta ajallaan oikein maukkaan sourin kera. 
Voitto meni kuitenkin tasapisteisiin päätyneelle Holmens Kanaalille ja La Chinelle, jotka kuulemma työskentelivät kuin eivät olisi hanskoja kädessään pitäneetkään! Nämä baarit lähtivätkin kahden pisteen etumatkalla kohti seuraavia kisoja. Nyrkkeilyhanskat tiskiin lyötyämme siirryimme kuuntelemaan seuraavaa luentoa: First, Do no Harm! Infuusioiden, siirappien ja tuntemattomien botanicaalien vaaroista meille kertoi Avery Glasser Bittermens Spiritsiltä. Tiesitkö, että rasvapesusta alkoholiin jää pieniä rasvamolekyylejä, jotka kulkeutuvat myös kahvisuodattimen läpi ja härskiintyvät huoneenlämmössä? Ethän säilytä pekoniakaan keittiönpöydällä, miksi siis pekonirasvalla pesty bourbon nököttää baaritiskillä eikä kylmässä? Entä tupakalla infuusioitu gini, otitko huomioon että alkoholi liuottaa nikotiinia tupakasta irtoavia makuaineita nopeammin, jopa vaarallisia määriä? Ymmärrämmekö tarpeeksi käyttämiämme kasveja?


Tietoiskun jälkeen pakkauduimme bussiin ja suuntasimme yllätysretkelle. Mukaan tuli pakata uima-asu ja lämpimät vaatteet, joten arvailu kohdistui kuumiin lähteisiin ja jäätiköllä patikointiin. Matkalla maistelimme paikallista Brenniviniä ja kuulimme Islannin erikoisesta historiasta mitä alkoholiin tulee. Suomen vaiheet viinan kanssa alkoivat kuulostaa ihan latteilta näiden tarinoiden jälkeen!
Kohteeseemme päästyämme siirryimme bussista entisiin Naton rakettirekkoihin, ja suuntasimme Langjökull Glacierille. Irlannista kotoisin ollut oppaamme ohjeisti meitä jäätikön sisään vievissä tunneleissa käyttäytymiseen. Maisema auringonlaskuineen oli kuin suoraan jostain tieteiselokuvasta!


Tunneleissa patikoinnin jälkeen siirryimme lämmittelemään kuumiin altaisiin. Revontuletkin pilkahtivat taivaalla kuin tilauksesta! Petiin olisi jo tehnyt mieli, mutta luvassa oli vielä neljän ruokalajin illallinen. Kun kotimatkaankin kului vielä reilut kaksi tuntia, venyi ilta reilusti keskiviikon puolelle. Seuraavana päivänä oli ensimmäinen kisapäivä edessä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti