tiistai 22. maaliskuuta 2016

Reykjavik Bar Summit: Day 4


Torstai-aamuna oli vuorossa Henrik Hammerin "Let's make some Gin!" - workshop. Geranium-ginin tislaaja oli hankkinut paikallisia raaka-aineita, mm. Islannissa kasvaneita katajanmarjoja, merilevää, koivunoksia, voikukkaa ja siankärsämöä, joista sitten tislaistiin Reykjavik Bar Summitin nimikkogini. Henrikin innostunut ote tekemiseensä tempasi mukaansa, ja lopullinen valmistunut tuotekin oli melko mainio. Tästä oli hyvä jatkaa kisapaikalle, jossa allekirjoittanut onneksi sai nostaa vain jalat pöydälle ja katsella muiden hikoilua baarin takana!Vuorossa oli muun muassa Suomen toinen edustaja Liberty or Death. Muun muassa myrskylyhdyssä tarjoiltu cocktail sekä Skyriä hyödyntänyt islantilainen cocktail herättivät ihastusta, ja yleisö oli tikahtua Jeren kyyristyessä väli-Fernetiä nappaamaan Mikan jutellessa tuomareiden kanssa. 
Kisasuoritusten jälkeen siirryimme kaupungille pienimuotoiselle baarikierrokselle. Viime vuodelta paluun tehneet baarit pyörittivät pop upeja paikallisissa kuppiloissa, ja kävimme pienemmissä ryhmissä maistelemassa heidän sekoituksiaan. Ensimmäiseksi vuorossa oli norjalainen Raus, jonka baarimestarit ravistelivat juomia mm. Akvaviitista Public Housessa. 


Door 74 Hollannista oli vallannut Kitchen & Winen baarin. Tarjolla oli muun muassa viskisouria ananaksella ja loimuavalla rosmariinilla höystettynä. Samaiselta kadulta löytyi myös todiste siitä, että joku suomalainen oli aiemminkin käynyt paikalla!


Tanskalainen Ström piti majaansa Kol Skólavörðustígissä. Ravintola oli niin täynnä, että jouduimme nauttimaan drinkkimme ulkosalla, mutta eihän se menoa haitannut!Reykjavik Bar Summitin päättäijäisiä vietettiin satamassa biletilaksi muokatussa varastorakennuksessa. Livemusan ja juomien jälkeen oli vuorossa diplomien jako. Liberty or Deathin pojat kapusivat lavalle ensimmäisenä, ja huomasivat kolme diplomia omassa kasassaan. Baarien nimiä pudoteltiin yksi kerrallaan, eikä A21stä kuulunut. Lopultä jäljellä oli kolme baaria: Holmens Kanaal, Little Red Door sekä A21. Urður Anna ilmoitti jäljellä olevan kisan kolme parasta. Olimme hämmästyksestä sekaisin, vaikka monet kisakumppanit olivat pitkin iltaa käyneet taputtamassa selkäämme ja kehumassa suoritustamme. Sydän hakkasi hullun lailla, kun huikean vedon tehnyt pariisilainen Little Red Door julkistettiin kolmanneksi. Seisoimme Holmens Kanaalin poikien kanssa käsikädessä ihan innoissaan siitä, että kaksi ensimmäistä sijaa menivät pohjoismaihin. Ja voi sitä huudon määrää, kun Holmens Kanaal julistettiin kakkoseksi ja valkeni, että voitto menee Helsinkiin! Palkinnon luovuttanut Anna nauroi jälkikäteen, miten aloimme juhlia jo ennen kuin nimeämme oli edes mainittu, mutta sen verran suuri lataus ja vaiva tähän kisaan oli nähty että kyllä voitto tuntui makealta!Ensi vuonna sitten tapahtuman parasta pop upia rakentamaan. Reykjavik, me tapaamme vielä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti