tiistai 2. helmikuuta 2016

How to do: Negroni


Jos  kysyisit kymmeneltä baarimestarilta, mikä heidän lempijuomansa on, veikkaisin että ainakin seitsemän toteaisi sen olevan Negroni. Tämä karvaan aromaattinen klassikko on olennainen osa Aperitivoa, alkuillan hetkeä jolloin töistä palaavat  italialaiset poikkeavat lähikuppilaansa tapaamaan ystäviään, nauttimaan hyvästä juomasta ja naposteltavista. 

Kelpo katsauksen Negronin historiasta voit lukea täältä!Negroniin sopivat loistavasti klassisen sitruksiset ginit kuten Tangueray, Beefeater tai Bombay Sapphire. Testaa ihmeessä myös eksoottisempia vaihtoehtoja kuten aasialaisittain maustettua Opirhia tai pippurista Monkey 47 giniä. Negronin valmistaminen esimerkiksi tequilasta tai savuisesta mezcalista on maailmassa suuressa suosiossa. Itse päädyn usein ginin sijasta bourboniin, jolloin kyseessä on Negronia edeltänyt The Boulevardier. Samannimisen lehden mukaan nimetyn juoman kehitti pariisilaisen Harry's New York Barin Harry McElhone amerikkalaiselle maanmiehelleen Erskine Gwynnelle.
Negroni

2cl gin
2cl Campari
2cl makea vermutti, 
esimerkiksi Carpano Antica Formula
koristeeksi appelsiinin kuorta


Mittaa raaka-aineet on the rocks -lasiin. Lisää jäitä ja hämmennä, kunnes juoma on kylmä ja siihen on sulanut reilusti vettä. Purista pinnalle appelsiininkuoren aromaattiset öljyt ja koristele juoma kuorella. 

Voit myös hämmentää juoman sekoituslasissa ja tarjoilla ilman jäitä cocktail-lasista. Hämmennä tällöin juomaa hieman pidempään, sillä siihen ei nautiskeltaessa sula enää lisää vettä jäistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti