perjantai 3. heinäkuuta 2015

Parhaat putiikit: The Ounce


The Ounce on minulle ykköskohde silloin kun tarvitsen cocktailia varten persoonallisen teelaadun tai talvi-iltaan vain kuuman kupposen sormia lämmittämään. 


Sateettomana päivänä viikon tee katetaan putiikin eteen ohikulkijoille maisteltavaksi. 


1800-luvun viktoriaanisesti ilmapiiristä inspiraationsa ammentava teepuoti nostattaa aina hymyn huulille. Täällä on todella uniikki tunnelma ja mielettömän hyvä palvelu. Olen itse vieraillut vain Fredrikinkadun myymälässä, toinen putiikki sijaitsee Iso Robertinkadulla. 


Nimensä mukaisesti ja vanhoja englantilaisia teeperinteitä kunnioittaen The Ouncessa tee myydään unsseittain eli 28g erissä. Teetä tuntuu tulevan putiikkiin maailman joka nurkasta. Valikoima kattaa niin Kiinan, Japanin kuin Etelä-Afrikankin, ja Saksasta toimitetaan uniikkeja herkkuja juuri The Ouncelle tehtynä. Putiikissa on myös myynnissä erilaisia teehen liittyviä tarvikkeita pannuista sihteihin ja kuppeihin. Nettikaupan ansiosta tuotteet ovat saatavilla niillekin, jotka eivät Helsinkiin pääse asioimaan. Liikkeen olohuonemaiseen takatilaan on mukava istahtaa nauttimaan kupponen teetä ja unohtaa kaupungin häly seesteisessä ilmapiirissä. 


Klassisella mustekynällä tekstatuista pusseista tulvahtaa mieletön tuoksu. Tällä kertaa mukaan tarttui "Teelordi"-niminen Earl Grey erästä savustettua cocktailia varten sekä hedelmillä maustettu "Safari"-roobois kotiin jääteeksi helteelle helpottamaan. 


Fredrikinkatu 55 ja Iso Robertinkatu 17-19


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti