tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kirjahyllyllä: The Curious BartenderTristan Stephenson on mm. avantgardistista PURL - baaria avaamassa ollut baarimestari, joka suhtautuu suurella intohimolla cocktaileihin, niiden tekstuuriin, aromiin ja elämyksellisyyteen. Hänen kirjansa The Curious Bartender pureutuu näihin elementteihin hyvin syvällisesti erilaisia tekniikoita hyödyntäen. Kirjan alussa on kattava osio erilaisista työmenetelmistä ja cocktailien valmistuksen perusteista, joten ihan noviisikin voi tarttua kirjaan, vaikka ei rotavaapporia ja vakuumikonetta omistaisikaan. 
Teknisen osuuden jälkeen kirjasta löytyy suuri määrä reseptejä perusalkoholien mukaan jaettuna. Tristan esittelee jokaisessa osiossa klassikko-cocktailin historioineen ja valmistustapoineen sekä oman modernin tulkintansa juomasta. Villit ideat sisältävät muun muassa samaan aikaan sekä kylmän että kuuman Mint Julepin, Cosmopolitan -mehujäätikkarin ja tynnyrikypsytetyn Moscow Mulen. 
Monet kirjan resepteistä vaativat erikoislaitteistoa sous videstä rotavaapporiin, mutta kirja on mielenkiintoista luettavaa vaikka kaikkia reseptejä ei pääsisikään kokeilemaan. Tristan on kerännyt hyvin historiallista tietoa klassikkojuomista jokaiseen osioon, joten jo sekin tekee kirjasta investoimisen arvoisen. Se, että kirjan kuvitus on mielettömän kaunis ja sivut ihanan karheaa paperia on aina plussaa ainakin tällaiselle esteetikolle : )
Hanki omasi esimerkiksi täältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti