perjantai 5. kesäkuuta 2015

How to do: Mojito

Mojiton syntyjuuret ovat hautautuneet syvälle Karibian myrskyiseen historiaan, ja sen ensimmäistä sekoittajaa voidaankin vain spekuloida. 

Erään teorian mukaan Mojito on jalostettu Drake nimisestä juomasta, joka on nimetty Sir Francis Draken mukaan. Kyseinen herrasmies kierteli Englannin Elisabeth I sponsoroimana ympäri uutta maailmaa 1500-luvun loppupuoliskolla ja haali rikkauksia kuningattarelleen. Pitkillä laivamatkoilla merimiesten kuumeilua ja flunssaa hoidettiin juomalla, johon käytettiin minttua, limeä, ruokosokeria ja Aguardienteä, sokeriruokosta valmistettua voimakasta rommin esi-isää. 

Juoma pysyi muuttumattomana 1800-luvulle asti, jolloin aguardiente vaihtui rommiin ja nimi Drakesta Mojitoksi. Mojito valmistetaan usein jäämurskalla vaaleaa rommia käyttäen, mutta itse pidän ns. kuubalaisesta tyylistä. Tähän mojitoon käytetään tummaa rommia ja vaaleaa sokeria sekä limemehua lohkojen sijasta. Jääpaloja käyttämällä juoma pysyy kylmänä vetistymättä nopeasti, kuten jäämurskan kanssa.


How to do: Mojito

4 cl tummaa rommia 
yhden limen mehu (noin 2 cl)
ruokalusikallinen vaaleaa sokeria
reilu kourallinen minttua
kuplivaa lähdevettä (ei kivennäisvettä)

Mittaa lasiin limen mehu ja vaalea sokeri. Lisää joukkoon minttu ja tilkka kuplavettä. Painele minttuja kevyesti, jotta niistä irtoaa makua, ja sokeri liukenee kuplaveteen. 

Lisää rommi, täytä lasi jääpaloilla ja kaada sekaan lisää kuplavettä. Nostele varovasti sekaisin jotta et menetä kaikkia kuplia. Koristele mintuntupsulla. Nautiskele!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti