tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kellobaari - freesejä cocktaileja Teatterin sydämessäRavintola Teatterissa on neljä baaria: Espan puistoon avautuva Teatteribaari, yläkerroksessa sijaitseva yökerho Klubi ja VIP, joka nimensä mukaisesti on varattu VIP-asiakkaille, sekä Kellobaari, jossa allekirjoittanut tällä hetkellä ravistelee työkseen. 


Kellobaarissa tehtiin tänä keväänä remontti niin sisustuksellisesti kuin tuotteidenkin puolesta. Kokolattiamaton alta kaivettiin alkuperäinen puulattia esiin, kuplakoneet ja värivalot saivat väistyä skandihenkisten vanerielementtien, kuparin sekä mustan nahan tieltä. Lasiin päätyy uudistuksen myötä Fisun, Salmarin ja hanaoluen sijasta tuunattuja klassikko-cocktaileja sekä tuoreista raaka-aineista valmistettuja talon drinkkejä. 36h matalassa lämmössä kypsynyt Martinez on jo muutamassa kuukaudessa noussut suosikiksi, samoin itsetehdystä inkivääri-vodkasta, vihreästä teestä, sitruunaruohosta ja limestä ravistettu herkku. Maailmalla suuressa suosiossa oleva GT valmistetaan huolella kolmenkymmenen ginin valikoimasta. Viidestä erilaisesta tonicista löytyy varmasti pari jokaiselle ginille ja erilaisilla yrteillä ja sitrushedelmillä tuodaan parhaat piirteet esille erilaisista gineistä. 


Vakuumikone, sirkulaattori ja kuivuri pyörivät takahuoneessa jatkuvalla syötöllä kun alkoholeja maustetaan itse valmiiksi, siirapit saavat arominsa tuoreista yrteistä ja marjoista ja piimäkin taipuu sokeriliemeksi. Itse tekemällä saamme jalostettua raaka-aineemme mahdollisimman helppokäyttöiseen muotoon, jotta asiakas ei joudu odottamaan juomaansa pitkään vaan pääsee nopeasti nauttimaan cocktailistaan. 


Kellobaarista löytyy myös yksi Helsingin harvoista asiakkaille tarkoitetuista tallelokeroista.  Puoli vuotta käytössä olevaan lokeroon voi ostaa valikoimastamme esimerkiksi pullon viskiä, giniä tai vodkaa, jonka saa pöytäänsä erityistä luottokorttia näyttämällä. Kellobaari on kynttilänvaloineen varsin tunnelmallinen paikka, joten avaamme kesäaikaan ovemme vasta yhdeksän jälkeen, kun kansa vähitellen siirtyy terasseilta sisätiloihin. Monet nappaavat Kellosta yhden drinkin mukaan ylös Klubille suunnatessaan, toiset istuvat rauhallisemmassa tilassa pidempäänkin. DJ soittaa viikonloppuiltaisin neljään asti yöllä, joten jammailla saa cocktailinsa kera täällä alakerrassakin ilman yökerhoryysistä. Tulkaahan moikkaamaan, minä olen se punatukkainen tytöntyllerö tiskin takana!

Kellobaari
Pohjois Esplanadi 2, Helsinki
Ke-La 21-04Ei kommentteja:

Lähetä kommentti