maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kirjahyllyllä: The Drunken Botanist


The Drunken Botanist on Amy Stewartin kuudes kirja kasvimaailman ihmeellisyyksistä. Tässä teoksessa hän keskittyy nimenomaan kasveihin, joista syntyvät maailman kiehtovat päihdyttävät juomat. 


350 sivuinen opus esittelee kasvikunnan ihmeitä aloesta yuzuun ja käy samalla läpi erilaisten alkoholijuomien valmistustapoja ja raaka-aineiden vaikutusta juomien syntyyn. Lähes jokaisen kasvin yhteydestä löytyy joko resepti johonkin klassiseen juomaan, johon kyseisestä kasvista tehtyä alkoholia käytetään, tai ohje siirapin tai infuusioidun alkoholin  valmistamiseen.


Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen käsittelee käymistä ja tislaamista sekä niitä kasveja, joita näihin prosesseihin käytetään. Toinen osa syventyy maustekasveihin ja niiden vaikutuksiin. Kolmannessa osassa siirrytään puutarhaan, tutustutaan kasvien kasvuympäristöihin sekä koristeiksi sopiviin kukkiin, yrtteihin ja marjoihin. Tämä on mukavaa iltalukemista nippelitiedosta pitävälle sekä hyvä perusteos alkoholien raaka-aineiden värikkääseen maailmaan. 

Omasi voit ostaa esim täältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti