maanantai 11. huhtikuuta 2016

How to do: White Lady


White Lady on cocktail, joka kuuluu omiin suosikkeihini. Ginin, Cointreaun ja sitruksen yhdistelmä valkuaisen aateloimalla silkkisellä tekstuurilla vain toimii! Lisäksi tämä juoma mukautuu valitun ginin myötä erilaisiin ulottuvuuksiin: klassisimmillaan cocktail on sitruksisen London Dryn kera, mutta esimerkiksi parfyyminen G'Vine tuo siihen kukkaisuutta kun taas esimerkiksi aasialaisittain maustettu Opihr nostaa esiin mausteisia sävyjä. 

White Ladyn on kehittänyt Harry McElhone vuonna 1919 Lontoon Ciro's Clubilla työskennellessään. Hän käytti juomaan tuolloin cointreauta, creme de mentheä sekä sitruunaa. Ostettuaan oman baarin vuonna 1923 (Harry's New York Bar Pariisissa) hän muokkasi reseptiään vaihtamalla piparminttuisen creme de menthen kuivempaan giniin. Juoma alkoi saavuttaa suosiota, ja sen resepti julkaistiin Savoy Cocktail Bookissa vuonna 1930 Harry Craddockin toimesta. Aikaisemmissa resepteissä giniä ja cointreauta oli ollut saman verran, mutta tähän versioon ginin määrää nostettiin jolloin juoma muuttui kuivemmaksi ja modernimpaan makuun sopivaksi.
White Lady

3cl London dry -tyyppistä giniä
1cl Cointreauta
2cl sitruunamehua
1 baarilusikallinen sokerilientä
valkuainen
sitruunankuori koristeeksi

Sekoita raaka-aineet cocktail-shakerissa. Kuivaravista juoma ilman jäitä, jotta saat valkuaisen vaahtoamaan. Lisää jäät ja ravista kylmäksi. Tuplasiivilöi coupe - tai cocktail-lasiin. Purista pinnalle sitruunankuoren eteeriset öljyt ja koristele juoma kuorella. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti