maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kirjahyllyllä: Wild Cocktails from the Midnight Apothecary


Vaikka taivasta peittääkin tänään harmaa pilvipeitto eikä kesästä ole tietoakaan, ovat Neiti Baarimestarin ajatukset suuntautuneet jo kevääseen ja kukkaan puhkeavaan luontoon. Kevään ensimmäiset metsäretket on jo tehty, ja ennen sitä inspiraatiota on haettu muun muassa tästä kirjasta. 


Lottie Muir on pop-up baari "The Midnight Apothecaryn" takana oleva neitokainen, joka perusti vuonna 2012 Kaakkois-Lontoosta löytyneeseen hylättyyn kattopuutarhaan yhteisöpuutarhan yrtteineen, kukkineen ja kasviksineen. Itse pop-up baari sai alkunsa Museums at Night -tapahtumasta, johon Lottie Muir osallistui puutarhoineen. Muun muassa Worlds Best Bars- sivustolla noteerattu projekti on näkynyt myös niin Financial Timesissa, the Telegraphissa, Jamie Oliver's Drinks Tubessa kuin muissakin julkaisuissa. 


Wild Cocktails käsittelee itsekasvatetuista ja villeistä raaka-aineista valmistettuja juomia. Kirjan alkuun on koottu tietopaketti baarityöskentelyyn tarvittavista alkoholeista, muista raaka-aineista ja välineistä, sekä tietoa erilaisista infuusiotekniikoista. Seuraavan osion nimi on Cocktail Elements. Tästä osiosta löytyy reseptejä erilaisiin alkoholi-infuusioihin, siirappeihin, bittereihin ja happoihin, jaoteltuna cocktaileista löytyvien elementtien mukaan. Varsinaiset cocktail-reseptit on jaettu Garden Cocktails, Foraged Cocktails ja Mocktails and Restorative Cocktails - teemojen alle. Itse ainakin suuntaan vanhempien puutarhaan heti syreenin kukkiessa jotta saan syreeni-sokerin porisemaan, eikä itsetehty seljankukkaliköörikään olisi huono lisä repertuaariin. Midnight Apothecarysta löytyy tietoa täältä. Ja kirjan voit hommata esimerkiksi Suomalaisesta Kirjakaupasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti