keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kirjoittelija esittäytyy!


Olen Laura, 25-vuotias baarimestari. Työkaverini kutsuvat minua myös Pikku Myyksi, ei kuitenkaan pahan tempperamentin vaan punaisen nutturan vuoksi. 

Valmistuin vuonna 2010 Helsingin Kuvataidelukiosta. Minusta piti tulla graafinen suunnittelija tai keraamikko, mutta ruuanlaitto vei mukanaan. Olin innokas kotikokki ja siskoni kyseli, miksen tekisi intohimostani ammattia. Alkuun ajatus tuntui omituiselta, mutta innostuin lopulta ja päätin hakeutua ravintola-alalle. Lähdin kuitenkin opiskelemaan ensin tarjoilijaksi, koska halusin saada kokonaisvaltaisen kuvan ravintolan toiminnasta: koin pystyväni työskentelemään kokkina paremmin jos ymmärtäisin salityöskentelyn prosessit kunnolla. 

Toisena opiskeluvuonna valitsin valinnaiseksi kurssiksi Juomien myynnin ja tarjoilun, sillä halusin testata baarityöskentelyä, jotta voisin todeta ”ettei se ole minun juttuni mutta tulipahan kokeiltua”. Toisinhan siinä kävi. Pääsin harjoitteluun Tornin American Bariin, rakastuin kyseiseen paikkaan ja jäin sille tielle. Vuoden ajan tein osa-aikaisesti töitä baaritarjoilijana varsinaisen tarjoilijan työni lomassa kunnes sain järjestettyä itselleni oppisopimuspaikan baarimestariharjoittelijaksi Torniin. Seuraavat kaksi vuotta työskentelin sekä Ateljee Barissa että American Barissa. 

Helsingistä tieni johti Yllästunturille,  jonka lähellä työskentelin talven ajan Lainion SnowVillagen jääbaarissa. Pakkasen puolelle painuva sisälämpötila, jäästä tehty baaritiski ja pitkät päivät asettivat omat haasteensa, mutta innostusta ja inspiraatiota riitti lämmittämään sormenpäät. 

Tällä hetkellä työskentelen Kellobaarissa Espan puiston kulmalla. Ravintola Teatterin uumenista löytyvä klassikkopaikka koki uudistuksen keväällä ja pintaremontin lisäksi uudet tuulet puhaltavat myös tuotevalikoiman puolella. Tuopit ja fisut vaihtuivat kypsytettyihin klassikoihin ja freeseihin makuihin. 


Tämän blogin puitteissa tulen jakamaan ajatuksiani juomien valmistamisesta, niiden historiasta, raaka-aineista, ravintoloista, nautiskelusta ja herkuttelusta. Kippis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti