keskiviikko 23. syyskuuta 2015

A21 Decades - Maailman parhaaksi valitun baarin uudet kasvot


Vuonna 2007 entinen tanssija Timo Siitonen toi Lontoosta modernin cocktailkulttuurin Helsinkiin. Siitä lähtien Annankadulta on löytynyt nestemäistä inspiraatiota, ja tänään juhlitaan kahdeksatta syntymäpäivää. 


Aika ajoin on kuitenkin aika uudistua: loungemainen tyyli sai remontin myötä vaihtua rouheisiin pintoihin ja tummiin sävyihin, kun alkuperäinen tiiliseinä kaivettiin esille ja matalien pöytien tilalle kannettiin käsittelemätöntä puuta ja bistromaiset istuinryhmät. Uusi tila on reilusti kodikkaampi, ja tunnelma rento. Ei tunnu enää siltä, että pitäisi kaivaa vaatekaapista se hienoin iltapuku jotta tänne kehtaa tulla, päinvastoin. Baaritiskillä istuu mielellään sateisena arkipäivänäkin uusien juomien parissa. Laadusta ei kuitenkaan ole tingitty, joten merkkipäivääkin voi edelleen juhlistaa Annankadulla. Pieni pala lounge-tunnelmaa on säästetty kabinettiin, jossa voi järjestää yksityistilaisuuksia, cocktail-kouluja ja tastingeja. 
Myös konsepti ja juomatuote on rukattu uuteen kuosiin. Jo nimi A21 Decades antaa osviittaa siitä, mitä on luvassa: klassikoita eri vuosikymmeniltä. 1900-luvulta on valittu yksi ikoninen juoma jokaiselle vuosikymmenelle, joka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja parhailla tekniikoilla. Ensimmäisellä listalla on luvassa muun muassa Southsidea, Mai Taita ja kyllä, myös se Sex on the Beach. Jokaisesta retrojuomasta on valmistettu myös oma moderni twisti: Southside muuntuu uudeksi versioksi hibiskuksen ja kuminan avulla, Thai Mai Tai saa nimensä mukaisesti makumaailmansa Kaakkois-Aasian suunnalta, Sex in the Forest puolestaan leikittelee metsän herkuilla. Listalla jokaista juomaa kuvaa värikäs pylväikkö, josta on helppo tarkastaa, minkätyylistä juomaa on tilaamassa: jos haluat jotain makeaa, valitse runsaasti punaista sisältävä pylväs, jos bitterinen juoma on mieleesi etsi beigeä väriä.
Yksi omista suosikeistani oli tuore twisti Whiskey Sourista. Bourbonin sijaan ruisviskistä valmistettu versio saa makua mustasta teestä ja mustapippurista. Juoma aateloidaan vielä ruissuolalla ja ruiskukalla. Nam!Tarjolla on myös uusi Gin&Tonic-lista, jonka herkut tarjoillaan G&T-boomin emämaan Espanjan tapaan suurista pallolaseista, jotka tiivistävät ginin ja mausteiden tuoksun maistelijan nenään. Runsas valikoima erilaisia hedelmiä, sitruksia, yrttejä, mausteita ja toniceja takaavat maistuvat makuparit jokaiselle ginille. 


A21sen omia klassikoita ei myöskään ole unohdettu. Suomen neito, Rhuba Martini ja muut tutut ovat saaneet oman suomi-maut osion. Lisäksi New Yorkista on tuotu ns Boilermaker -konsepti: yhdeksälle pienpanimo-oluelle on haettu makuparit väkevien maailmasta täydentämään oluen aromeja. Katajanmarjalla maustetun ruisoluen paras kaveri on Napue gin, espanjalaisen IPAn kanssa maistellaan cachacaa, Maku Brevingin Saison viihtyy bourbonin seurassa. 


Kaiken kaikkiaan Annankadulle on tuotu roimakaupalla hauskuutta, huumoria ja rentoutta. Sitä on tarjolla tänään klo 21 alkaen, kun kutsuvierastilaisuuden jälkeen ovet aukeavat kaikelle kansalle. Tulkaahan heittämään yläfemmat, olen nimittäin itse ensimmäisessä serviisissä A21ssessä tänään illalla. Uusia tuulia siis minunkin syksyyni luvassa!


Annankatu 21
Ti 16-00
Ke-La 16-02


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti