tiistai 1. syyskuuta 2015

Lilla E - modernia cocktailia kaikille aisteilleVuonna 2012 tyhjilleen jääneet Helsingin Poliisilaitoksen tilat Pikku Robertinkadulla heräsivät uudelleen henkiin elokuun puolivälissä, kun kaupungin tuorein hotelli avasi ovensa. Lilla Roberts on osa Small Luxury Hotels of the World -hotelliperhettä, ja sen tyylikäs Art Deco -henkinen sisustus todellakin tekee kunniaa tälle 1909 valmistuneelle rakennukselle, joka toimi alunperin Helsingin Energialaitoksena. 
Hotellin aulasta löytyy baari Lilla E, jossa kävimme kilistelemässä kesäloman alun kunniaksi pari viikkoa takaperin. Baaria luotsaa vakuuttava kaarti: Pekka Välitalo, joka on valittu muun muassa Pro Baarimestariksi ravintola-alan omassa Oscar-gaalassa. Turo Kotajärvi, keittiölähtöisin cocktaileihin erikoistunut herrasmies. Jarkko Issukka, lähes kaikki kilpailut baaripuolella voittanut savolainen. Sanna Tuomola, joka on hakenut inspiraatiota useiden vuosien reissulta maailman cocktail-pääkaupunkeihin kuten Sydney ja Lontoo. Tälle porukalle "”normaali” on tuntematonta ja pelkkä ”hyvä” ei riitä", kuten hotellin nettisivuilla kerrotaan. 
Mustavalkoinen shakkiruutulattia, ikkunoista tulviva luonnonvalo ja kaunis sisustus luovat oivat raamit modernin cocktailin näyttämölle. 
8 cocktailin lista on jaettu ilahduttavasti makuprofiilien mukaan kevyisiin, mietoihin, vahvoihin ja raskaisiin juomiin. Esimerkiksi viski-kirjallisuudesta tuttu tyyli helpottaa juomien valitsemista: vaihtoehtoja löytyy niin kevyeksi aperitiiviksi, makeaksi jälkiruokajuomaksi kuin vahvaksi digestiiviksikin. Cocktail-listan ei tarvitse olla Raamatun paksuinen, kun se on rakennettu näin hyvin. 
Suosituin juoma listalla lienee tällä hetkellä Liquorice&Lemon. Eikä syyttä: lasikuvun auetessa koko baarin täyttävä rosmariinisavun tuoksu ei jää keneltäkään huomaamatta. Viereisissä pöydissä supistaan: "Mikähän toi on? Näyttää aika hyvältä, taidan ottaa ton!" Havuista, kanervasta ja jäkälästä rakennetussa pesässä lepäilevä juoma on yllättävän raikas: sitruunan ja lakritsijuuren yhdistelmä on mukava kontrasti maanläheisen savun tuoksulle.  


Makuja listalle on haettu ympäri maailmaa: Rhubarb&Sumac juomassa käytetty sumakki on yleinen mauste Lähi-idän alueella. Tämä punertava jauhe tuo juomiin ja ruokiin sitruunaisen säväyksen. Insinöörin mukaan tämä cocktail maistui ihan mummon raparperimehulta, mikä oli ehdottomasti suuri kohteliaisuus!
Oma suosikkini oli piilotettu kuparisen päärynän syvyyksiin: Garam Masala & Apple. Mausteista, karamellista, omenaista. Täydellistä.Tuttavallisemmin Norsuna tai Lillana tunnettu paikka on auki iltapäivä kolmesta puolille öin. Täällä on taatusti tarjolla jotain uniikkia kellonajasta riippumatta. Teki sitten mieli lasillista samppanjaa pienen syötävän kera - Katajasuolalla graavatusta lohesta valmistettu Smörrebröd näyttää ainakin huippuherkulliselta -, hyvää punaviiniä takkatulen ääressä lehteä lukiessa tai herkullista cocktailia juuri omaan makuun sovitettuna, tämä on varma paikka. 


3 kommenttia:

 1. Käytiin kaverin kanssa Lilla E.:ssä kaksi viikkoa sitten ja paikka kykeni tekemään vaikutuksen jopa keskellä kirkasta päivää :). Ei siis tarvittu hämyistä baaritunnelmaa, että Lilla E.:ssä oli hyvä tunnelma. Hyvä postaus :)!

  Nyt on itsekin pakko maistaa Liquorice & Lemonia, kun menemme yöpymään hotelliin :D.

  VastaaPoista
 2. Jep, tunnelman voi luoda muutenkin kuin hämyisyydellä ja kynttilöillä!

  Testaa ihmeessä tuo Liquorice & Lemon, et tule pettymään! ; )

  VastaaPoista
 3. Imelää fiilistelyä, mutta eipä tällaisia blogeja suomeksi monta ole. Kiitos.

  VastaaPoista